Opšti uslovi kupovine

Uslovi kupovine u prodajnim objektima Data Statusa

U knjižarama Data Statusa plaćanje je moguće izvršiti gotovim novcem, platnim karticama (VISA, MasterCard, Maestro i American Express,) i čekovima građana. Uplate se mogu vršiti i na naš žiro račun 275-0010220894027-86.

U našim prodajnim objektima plaćanje je moguće izvršiti i na rate - čekovima građana ili kreditnom karticom Banca Intesa.

Udžbenike i školski pribor, moguće je kupiti samo u DATA STAUS knjižari CENTAR koja se nalazi u Beogradu u ulici 27. marta br. 43 kod Poštanske štedionice.

Način i uslovi internet kupovine

Kupovinu preko interneta mogu izvršiti i registrovani i neregistrovani korisnici portala www.3klikadoudžbenika.rs i www.triklikadoudžbenika.rs.

Prilikom internet kupovine, plaćanje možete izvršiti na tri načina: uplatom na račun, platnom karticom ili pouzećem.

Plaćanje preko računa

Prijemom internet predračuna knjige nisu automatski rezervisane dok Vam ne potvrdimo rezervaciju e-mailom ili telefonskim pozivom. Nakon potvrde rezervacije, potrebno je da u roku od 2 radna dana izvršite uplatu na naš tekući račun.

Broj računa za uplatu je 275-0010220894027-86, korisnik Data Status Beograd.
Ukoliko se plaćanje ne izvrši u roku od 2 dana, porudžbina će biti automatski otkazana.

Plaćanje platnim karticama

Na portalima www.3klikadoudžbenika.rs i www.triklikadoudžbenika.rs moguće je plaćanje platnim karticama VISA, MasterCard, Maestro, American Express i DINA karticama.

Prilikom kupovine, na vašoj platnoj kartici biće rezervisana sredstva u visini iznosa vaše porudžbenice. Nakon uspešno izvršene porudžbine, na vašu registrovanu e-mail adresu stići će potvrda rezervacije.

Transakcija se realizuje pre isporuke robe (najduže 5 dana od dana rezervacije) od strane DATA STATUS doo putem zaštićenog servera banke. Po izvršenoj realizaciji sredstava knjige će biti dostavljene na vašu adresu.

Plaćanje pouzećem

Ukoliko ste prilikom plaćanja na portalu www.3klikadoudžbenika.rs ili www.triklikadoudžbenika.rs  odabrali opciju plaćanja pouzećem, celokupan iznos po vašoj porudžbenici plaćate prilikom isporuke.

Rok isporuke

Dostupnost i rok isporuke navedeni su na stranici svake knjige, odnosno proizvoda.

Za knjige koje trenutno imamo na stanju, odnosno kod kojih je u opisu navedeno "dostupno odmah" rok isporuke je do 7 radnih dana.

U slučaju da porudžbina sadrži knjige i druge proizvode sa različitim rokovima isporuke, rok isporuke cele porudžbine biće jednak roku isporuke artikla sa najdužim rokom isporuke.

Način  i cena isporuke

Isporuka u Srbiji

Isporuku poštom/kurirskom službom vršimo na teritoriji cele Srbije.

Za kupovine u iznosu većem od 3000 dinara isporuka je besplatna.

Za kupovine u iznosu manjem od 3000 dinara cena isporuke je 150 dinara fiksno, bez obzira na količinu artikala.

U slučaju porudžbine u iznosu manjem od 3000 dinara i plaćanja pouzećem, cena isporuke je 200 dinara.

Kupci na teritoriji Beograda mogu da preuzmu knjige lično u maloprodajnim objektima Data Statusa.

Sigurnost plaćanja platnim karticama 

Plaćanje platnim karticama se obavlja na zaštićenom serveru banke i niko od zaposlenih u preduzeću DATA STATUS nema pristup podacima o kartici koja je iskorišćena za plaćanje. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletan proces naplate obavlja na stranicama banke. Sigurnost online transakcija garantovana je zahvaljujući primeni savremenih tehnologija i mera zaštite:

·         Implementiranoj 3D Secure tehnologiji, standardizovanoj od strane vodećih kartičarskih sistema Visa i Master Card (Verified By Visa, Master Card Secure Code).

·         Upotrebi PKI sistema, digitalnih sertifikata i SSL protokola za zaštićen prenos osetljivih podataka o platnoj kartici između korisnika platne kartice i Banke.

·         Unošenju podataka o platnoj kartici (broj kartice, datum važenja kartice itd.) na strani Procesora platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, na koju se korisnik platne kartice preusmerava u procesu kupovine, tako da DATA STATUS nema pristup ovim podacima.

Reklamacije, povraćaj robe/sredstava

Uslovi reklamacije

Ukoliko dođe do opravdane reklamacije nekog od kupljenih proizvoda, DATA STATUS će u najkraćem roku zameniti proizvod novim ili izvršiti povraćaj novca. 

Ukoliko je Korisnik izvršio plaćanje gotovinski preko kurirske službe ili uplatom putem poštanske uplatnice / tekućeg računa, sredstva će biti vraćena u dogovoru sa Korisnikom na tekući račun Korisnika.

U slučaju povraćaja sredstava Korisniku prethodno naplaćenih zaduživanjem računa platne kartice, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, DATA STATUS je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će sredstva biti vraćena na račun platne kartice Korisnika.

Za sve reklamacije obratite se na telefon 011 3017832 opcija 1 ili e-mailom reklamacije@datastatus.rs.

Preuzmite  Pravilnik o reklamacijama

Odustajanje od kupovine na daljinu

Kupac ima pravo da se predomisli (jednostrano raskine ugovor), odnosno odustane od kupovine u roku od 14 dana od dana isporuke robe i to bez navođenja razloga za odustanak, uz obavezu popunjavanja obrasca Izjava o odustanku od ugovora.

Pravo na odustajanje

Izjava o odustanku od ugovora sklopljenog na daljinu